Miss Trans Albania

Miss Trans Albania e shtune 15/02/2020 ora 20:00

Te dashur miq, Kemi kenaqesine t'ju ftojme ne edicionin e katert te MISS TRANS. Te shtunen ne oren 20:00 ne Tulla Culture Center, ju pret nje nate e paharrueshme me performanca nga 12 bukuroshet e talentuara nga Shqiperia dhe Kosova. Prezantojne eventin dy divat e komunitetit trans ne Shqiperi: Kleandra & Hirushja

Nis në 18 dhjetor linja e këshillimit online SOS LGBT

Nga dita e hënë (18 dhjetor 2017) do të nis shërbimin linja e parë e këshillimit online për personat LGBTI dhe familjarët e tyre. SOS-LGBT është një platformë që ofron këshillim profesional mjekësor dhe psikologjik si dhe këshillim prindëror për çështjet e coming out (dalja hapur), shëndetit seksual, diskriminimit, bullying apo shqetësime të tjera nëpërmjet tre formave:

Survey on socio-economic dimensions of LGBTI exclusion in the Western Balkans kicks off. LGBTI people are invited to fill it in.

Starting from February 1st lesbian, gay, bisexual, trans, intersex, queer people living in Albania, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Kosovo, Macedonia, Montenegro, Serbia and Slovenia can fill in the questionnaire which will reveal the issues and challenges faced by LGBTI people due to their sexual orientation and gender identity and expression, including perceptions on rights, violence, harrasment and other. 

This online survey, is the biggest of its kind and was initially conducted in 2012 in all European Union countries including Croatia (then a candidate country). 93.000 people responded to the survey which unfortunately did not include the Western Balkans.

Si është të jesh LGBTI në Shqipëri? Plotëso sondazhin

Pyetësori në vijim ka për qëllim të masë realitetin e jetesës së personave LGBTI në Shqipëri, duke përfshirë fusha si arsimi, punësimi, dhuna, qasja në shërbime etj. Ky është studimi më i madh i zhvilluar njëkohësisht në Shqipëri, Bosnjë dhe Hercegovinë, Kroaci, Kosovë, Maqedoni, Mal i Zi, Serbi dhe Slloveni.

Spoti shqiptar i nje familjeje lezbike me fëmijë

Aleanca LGBT dhe ProLGBT, dy organizatat kryesore për të drejtat e komunitetit LGBT në Shqipëri kanë prodhuar një spot televiziv në kuadër të Ditës Ndërkombëtare për Familjen (15 maj) dhe në kuadër të Ditës Ndërkombëtare Kundër Homofobisë (17 maj).

VIDEO/The courageous Albanians supporting the 5th Tirana Gay (P)Ride

The most important LGBTI pride event in Albania marks this year its 5th anniversary and many courageous Albanians from Albania, Kosovo and Macedonia are sending their public support through photos of the hashtag ‪#Kurajo (meaning Courage).

Gay Albania | Njohje dhe takime me djem gej shqiptar

Gay Albania është portali i parë dedikuar komunitetit gay lezbike biseksual dhe transgjinor në Shqipëri. Këtu do të kesh mundësinë të bisedosh me djem të tjerë gej dhe vajza lezbike që jetojnë në Tiranë, Durrës, Fier, Vlorë, Sarandë, Gjirokastër, Shkodër, Pokgradec, Kukës etj. Gjithashtu nëse kërkon tv njihesh me djem gej në Kosovë, këtu do të mund të njihesh me djem gej dhe vajza lezbike që ndodhen në Prishtinë, Gjilan, Pejë, Prizren, Gjakovë, Podujevë etj. Lexo më shumë rreth projektit

© 2009 - 2020 Gay Albania - Portali i parë shqip për komunitetin lgbt në Shqipëri